Notebook / Netbook, nebo stolní PC ?

23.10.2011 14:53

Stolní počítač bude výkonově vždy dále než Notebook ve stejné cenové relaci, a mobilitou také šlape na paty notebookům.Jaké jsou výhody stolních PC proti notebookům ?

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifUniverzálnost řešení stolních PC.

     Většina počítačů se skládá z univerzálních dílů, které lze libovolně měnit a upgradovat ( a to i po delší době ), což zásadním způsobem snižuje cenu PC dílů.

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifStolní počítač je vždy výkonnější než notebook / netbook ve stejné cenové relaci.

      Hlavními důvody jsou větší prostor pro chlazení a s tím související možnost využívání výkonnějších dílů, univerzálnost dílů a tudíž  jejich nižší cena.

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifNižší cena hotových  PC sestav

     ( z již výše uvedených důvodů )

https://www.gamepark.cz/pictures/00/03/82/38259.JPG

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifLepší zůstatková cena vůči funkčnosti.

     I po několika letech jsou díly na stolní počítače dostupné a levné na rozdíl od nedostupných dílů do notebooků.

https://www.pctuning.cz/ilustrace2/joro2/zalman/chlazeni_obeh.jpg

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifVýkonnost PC sestav.

      Nakonec ta nejdůležitější část, právě díky většímu prostoru a univerzálnosti počítačových skříní se dají použít nepoměrně výkonnější díly,  ať jde o procesor,  grafickou kartu, pevné disky …, a díky kvalitním chladícím metodám jde někdy dokonce o tišší sestavu než u notebooku.

https://www.srandaweb.com/pic/unor/krava/obrazky/radioactive2.jpg

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifZáruka a kvalita.

     Na veškeré komponenty ve stolním PC je samostatná záruka, a na některé komponenty bývá prodloužená záruko od výrobce, operační paměť, napájecí zdroj,    grafická karta. Při poruše stačí komponentu reklamovat samostatně a nahradit jí dočasně jinou ( z bazaru apod. ). U Notebook / Netbook jste rázem bez přístroje na několik týdnů či dokonce měsícú, či vás mohou v servisu překvapit informací že se daný Hardware do vašeho miláčka již nedá sehnat z dúvodu skončení jeho výroby, a nebo by to bylo příliš drahé a pro vás nevýhodné.

https://www.benz.cz/templates/cs/images//arrow_icon3.gifMobilita

     v neposlední řadě lze v dnešní době uzpůsobit počítačové sestavy díky malému rozměru PC skříní tak, aby byly mobilní jako je notebook a to i při zachování  uváděné zásadně větší výkonnosti.

 

https://yasso69.free.fr/mod2.jpg

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009-2012 Všechna práva vyhrazena.

počítadlo.abz.cz